De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes

Prijzen vergelijken

Charleroi Airport heeft het financieel moeilijk

7
nov
Geld

De luchthaven Charleroi, ook wel bekend als Brussels South of Charleroi Airport, heeft het al langere tijd erg zwaar. De luchthaven heeft al die tijd toch kunnen bestaan dankzij subsidies die Charleroi uit de rode cijfers hielden. Waren deze subsidies er niet geweest, dan had het er anders uitgezien.

De moeilijkheden zijn begonnen op het moment dat Ryanair bekendmaakte dat zij ook vanaf het vliegveld van Zaventem gaan vliegen. De vluchten van Ryanair vanaf Zaventem zouden er toe leiden dat Charleroi minder passagiers te verwerken kreeg. Het grootste gedeelte van de vluchten van de luchthaven worden namelijk door Ryanair uitgevoerd. Dit percentage loopt zelfs op tot maar liefst 80%. In eerste instantie bleek echter dat slechts 350 duizend minder mensen via Charleroi vlogen.

Het grootste probleem is dat Charleroi zich nooit heeft weten te herpakken. De Europese Commissie besliste dat Charleroi meer huur moest betalen aan de eigenaar van de luchthaveninfrastructuur, een bedrag dat opliep tot maar liefst 15 miljoen euro. Dit was een flinke aanslag op de inkomsten van de luchthaven, en het zorgde er voor dat de totale winst van Charleroi daalde van 15 miljoen in 2013 naar minder dan 2 miljoen in 2014. Vervolgens bleef de omzet dalen, omdat de luchthaven per passagier eigenlijk te weinig inkomsten binnenhaalt. Ook de inkomsten uit de pendelbussen en andere vervoersmiddelen brengen dit niet in evenwicht, en de kans is groot dat ook deze bron van inkomsten zal dalen. Verder kon de bouw van een nieuwe terminal niet meer betaald worden. Wel komt er een nieuwe, kleinere terminal die  9 miljoen bezoekers kan herbergen.

“Eerste keer geparkeerd bij Charleroi Airport. Parkerencharleroi-airport heeft ons goed geholpen en kan het dan ook
iedereen aanraden. Onze auto was veilig geparkeerd voor een eerlijke prijs.”

Hans Bakkema

“Wij hebben gekozen voor shuttle parkeren. Het is ons prima bevallen.
Heerlijke vakantie gehad en onze auto stond veilig geparkeerd.”

Familie Bouwman

“Super website voor het vinden van een betrouwbare parkeeraanbieder!”

Kim Snel

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Parkerencharleroi-airport.nl scoort een
4.3 uit 5 op basis van
1217 beoordelingen.
Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service: +31(0)6 4508 1173
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Charleroi Airport